Ambassade en Consulaat van België in Vietnam
Home Naar België reizen

Naar België reizen

 

Testen en quarantaine

De reiziger moet ook alle door België genomen maatregelen respecteren. Hij dient zich op de site https://www.info-coronavirus.be/nl/, te informeren over de evolutie van de gezondheidssituatie in België.

 

Erkende vaccinatiecertificaten van buiten de EU

Sinds 01/09/2021 erkend België vaccinatiecertificaten buiten de EU. Elke reiziger die in België aankomt met een vaccinatiebewijs buiten de EU, wordt onder bepaalde voorwaarden ook geaccepteerd. Bekijk de volgende link voor meer informatie.

 

Geleidelijke hervatting "wereldwijd" van de indiening en de behandeling van de visumaanvragen C en D, en desgevallend afgifte van de visa voor de personen die essentieel werk verrichten of een dwingende reden hebben.  Meer informatie op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Niet-essentiële reizen naar België zijn verboden tenzij je volledig gevaccineerd bent (je laatste prik minstens 2 weken geleden is) en indien het vaccin EMA-gecertificeerd is (https://www.info-coronavirus.be/nl/erkende-vaccins-en-vaccinatiecertificaten/#vaccinatiecertificaten). Meer informatie of een reis essentieel is of niet: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/#006 

Visum voor België

Studeren in België

Werken in België

Links