Ambassade en Consulaat van België in Vietnam
Home Op reis in Vietnam

Op reis in Vietnam

Reisadvies

Het reisadvies voor Vietnam kunt u lezen op de algemene website van de FOD Buitenlandse Zaken.

Belgen in nood

België wordt in het buitenland vertegenwoordigd door meer dan honderd ambassades en consulaten-generaal. Het ambtsgebied van de ambassade kan zich uitstrekken tot aangrenzende landen waar geen vertegenwoordiging aanwezig is. Ambassades en consulaten vervullen geen louter diplomatieke opdracht maar fungeren tevens als ‘openbare dienst’ voor Belgen in het buitenland. Tot op zekere hoogte kunnen ze bijstand verlenen aan Belgen in moeilijkheden. Daarnaast bestaan er nog tal van ereconsulaten die echter over minder bevoegdheden beschikken. Ze zijn niet altijd van Belgische nationaliteit en spreken ook niet altijd de officiële talen van België. Lees verder... 

Belgen in nood in Vietnam

Belgen in nood in Vietnam raden wij aan zo snel mogelijk hun reisagentschap, eventuele verzekeringsmaatschappij, en/of de familie in België te verwittigen.

Bij verlies van reisdocumenten dient u eerst aangifte te doen bij de politie ter plaatse. Zonder politieattest kan geen nieuw of voorlopig paspoort worden afgeleverd door de Ambassade of het Consulaat.

De Ambassade van België in Hanoi kunt u tijdens de openingsuren bereiken via:

Tel.:  ++ 84.24.3934.6179 
Fax:  ++ 84.24.3934.6183 
E-mail:  hanoi@diplobel.fed.be

 

 
Buiten openingsuren
 en enkel in geval van nood kunt u ons bereiken via:                    
Tel.:  ++84.09.1322.1500