Wonen in Vietnam

Praktische informatie als u in Vietnam wilt wonen.

  1. Laatst bijgewerkt op

Het gebruik van lokale bona fide tussenpersonen kan een overzichtelijke en snelle afwikkeling van de vereiste administratieve Vietnamese procedures bevorderen. De meeste buitenlandse firma’s en publieke organismen beschikken over een eigen ploeg om de administratieve procedures af te handelen.
 

Verlenging en wijziging van een verblijfsvergunning in Vietnam

E-visa zijn beperkt tot één binnenkomst en geldig voor een max. duur van 30 dagen. Het reisdoel beperkt zich niet alleen tot toerisme; ook zakenlui mogen ervan gebruik maken. Alleen bezoekers in het kader van een officieel bezoek, leden van het diplomatieke corps, hun gezin en hun genodigden, moeten nog de klassieke kanalen volgen. Ook het visum met oog op lang verblijf moet nog via de klassieke kanalen aangevraagd worden. Voor verdere vragen raden we u aan de Vietnamese autoriteiten te contacteren.

Alleen de Vietnamese overheid is bevoegd voor de toegang tot en het verblijf in Vietnam. Een verlenging of wijziging kan worden aangevraagd in de stad waar uw verblijft of bij Dienst Immigratie in Hanoi, Ho Chi Minh City.

Hanoi:
44, Tran  Phu, Ba Dinh, Hanoi 
84-24 38257941 (informations visa)

Ho Chi Minh City:
333-335-337 Nguyen Trai, Dist.1, Ho Chi Minh Ville 

Email: contact@immigration.gov.vn
84-28-39200365 (informations visa)

In functie van een verlenging van uw verblijfsstatuut kan een vernieuwing van uw Belgisch paspoort noodzakelijk zijn.
 

Nuttige adressen van Vietnamese overheden

Legalisatie van documenten

Het is in uw belang grondig kennis te nemen van de voorschriften inzake legalisatie van documenten om administratieve moeilijkheden met de Vietnamese overheid te voorkomen.