Ambassade en Consulaat van België in Vietnam

België in Vietnam

COVID-19

Informatie over het coronavirus wordt regelmatig geupdated in het Nederlands en het Frans.
Volg ons op Facebook (@Belgiuminvietnam) en (@Diplomatie.Belgium)
Als u een reiziger bent, gelieve zich te registreren op Travellers Online https://travellersonline.diplomatie.be/

Openingsuren voor het publiek

De ambassade is open van maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 12u00 en 13u30 tot 16u00 en is telefonisch bereikbaar op +84 24 393 461 79
We beantwoorden ook uw vragen via e-mail op hanoi@diplobel.fed.be.

Behalve voor dringende gevallen, zal de Ambassade van Belgie in Hanoi enkel bezoekers ontvangen met een bevestigde afspraak. U wordt daarom verzocht telefonisch of via e-mail een afspraak te maken voordat u naar de Ambassade komt. 

Wachtnummer na openingsuren: +84 91 322 15 00

 

Buitenlanders ouder dan 18 jaar kunnen zich online registreren voor COVID-19 vaccinnatie

Optie één: Rechtstreeks via het COVID-19 vaccinatie portaal

Optie twee: Via de E-health app voor telefoons met Android en iOS

De verzamelde gegevens worden overgedragen aan de vaccinatie locaties. De locaties zullen registranten screenen, hun informatie bevestigen en een lijst maken voor mensen met prioriteit. Na registratie worden gebruikers op de hoogte gebracht zodra er vaccins beschikbaar komen. Ze zullen daarna een afspraak krijgen voor screening en worden geïnformeerd over hun vaccinatieschema. Het registratie portaal is momenteel in het Vietnamees, maar een Engelse versie zal binnen de komende weken gelanceerd worden.

‼️ Het vaccinatie registratie portaal wordt beheerd door het Vietnamese ministerie van Volksgezondheid en in onderworpen aan de wetten en voorschriften van Vietnam. Voor vragen kunt u terecht bij uw plaatselijke gezondheidsautoriteiten. Houd er rekening mee dat registratie op een van die platforms niet betekent dat u op korte termijn automatisch wordt gevaccineerd. Vietnam heeft momenteel een tekort aan vaccins en daarom wordt u gevraagd om geduld te oefenenen.

Meer details: http://ow.ly/DQ0D50FwpHy

 

 Visum voor België

Belgisch Visumaanvraagcentrum in Vietnam voor visumaanvragen en legalisaties (http://www.vfsglobal.com/Belgium/Vietnam/index.html):
- Ho Chi Minh-stad en Hanoi: open op maandag, woensdag en vrijdag
- Danang: open op maandag - Tijdelijk gesloten wegens sociale afstand maatregelen 

Aanvragers moeten contact opnemen met de Ambassade voor meer informatie
Houd er rekening mee dat alleen bepaalde visumcategorieën kunnen worden ontvangen. Voor meer informatie: neem contact op met de Ambassade of VFS. Klik hier om uw afspraak met VFS te boeken.

Elke passagier is verplicht een Public Health Passenger Locator Form in te vullen voorafgaand aan de reis, conform de bepalingen van het bovenstaande Ministerieel Besluit van 30.06.2020. Vanaf 21/12/2020 moet de reiziger het bewijs van indiening het ingevulde Public Health Passenger Locator Form (PLF) bij zich te dragen gedurende de integrale reis naar de eindbestemming in België en de daaropvolgende 48 uur. Indien het onmogelijk is dergelijk bewijs te bekomen, draagt de reiziger een kopie bij zich van het ingevulde PLF gedurende de integrale reis naar de eindbestemming in België en de daaropvolgende 48 uur.

Vanaf 25/12/2020 dient eenieder, vanaf de leeftijd van 6 jaar, die op het Belgisch grondgebied toekomt te beschikken over een negatief testresultaat van een test die 72 uur voor het vertrek naar op Belgisch grondgebied werd afgenomen. Desgevallend is de vervoerder ertoe gehouden te controleren dat deze personen, voorafgaand aan het instappen, een negatief testresultaat voorleggen. Bij gebrek aan een negatief testresultaat is de vervoerder ertoe gehouden het instappen te weigeren.

De reiziger moet ook alle door België genomen maatregelen respecteren. Hij dient  zich op de site https://www.info-coronavirus.be/nl/, te informeren over de evolutie van de gezondheidssituatie in België.

Hier vindt u een overzicht van alle operationele vluchten UIT Vietnam. Deze vluchtschema's kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en hangen af van de uitvoerende luchtvaartmaatschappijen.

Vanwege toegangsbeperkingen in Vietnam (passagiers mogen Vietnam niet binnenkomen), zullen commerciële vluchten van Europa naar Vietnam tot nader order niet worden uitgevoerd.

   

  Laatste updates over Covid-19 regelgeving in Vietnam

  Automatische verlenging van toeristenvisum tot en met 31 oktober

  De Vietnamese immigratiedienst heeft aangekondigd dat voor alle buitenlanders die na 1 maart 2020 Vietnam zijn binnengekomen met een visumvrijstelling, e-visum of toeristenvisum, hun visum tot 31 oktober 2021 kosteloos en automatisch wordt verlengd. Reizigers die nog in het land zijn, moeten hun tijdelijke verblijfplaats melden aan de lokale politie, via hun verhuurders of hotels, en moeten online de gezondheidsverklaring van Vietnam invullen.

  Voor vragen over het nieuwe beleid kunt u de immigratiedienst van Vietnam bellen op 024 3938 7320.

   

  • De regering raadt aan om handen regelmatig te wassen, maskers te dragen op openbare plaatsen en om 1m afstand te houden. Verdere inperkingen kunnen lokaal van toepassing zijn bij een lokale uitbraak.
  • De meeste winkels en diensten zijn opnieuw open. Vluchten, openbaar vervoer, interprovinciaal vervoer, hotels, monumenten, toeristische attracties en overheidsgebouwen zijn heropend met veiligheidsmaatregelen.
  • Het ministerie van Volksgezondheid raadt aan om de medische verklaring op https://tokhaiyte.vn in te vullen.

   

  Informatieve websites betreft Covid-19

  We raden u aan om regelmatig volgende websites te raadplegen:

  Nieuws

  13 okt

  Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

  10 okt

  Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

  08 okt

  Vandaag, vrijdag 8 oktober, gaf vice-eersteminister en minister voor Europese Zaken Sophie Wilmès in aanwezigheid van Europees Commissaris Didier Reynders het startschot voor het Belgische deel van de Conferentie over de Toekomst van Europa (COFEU) – een reeks Belgische evenementen die het hele najaar zullen plaatsvinden.

  05 okt

  Net zoals in 2019 en in 2020, kent België ook dit jaar opnieuw 2 miljoen euro toe aan de VN Ontmijningsdienst (UNMAS) voor zijn activiteiten in Irak en Syrië. Deze middelen werden de voorbije jaren gebruikt voor onder meer mijnopruiming, risico-educatie en slachtofferhulp en dragen zo bij aan het verlichten van de noden van de burgerbevolking. In Irak werd bijvoorbeeld mede dankzij onze bijdrage ingezet op gemengde ontmijningsteams, met vrouwen en mannen.

  04 okt

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Sophie Wilmès is tevreden dat België 1.607.508 euro toekent aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de preventie van nucleaire proliferatie en de versterking van de civiele nucleaire samenwerking.